سه ویژه گی پیامبر در یک آیه!
نوشته:ذبیح الله لبیب
با مراجعه به قرآن کلام الله متعال، میتوان سه ویژه گی پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم را که خالق بشریت در یک آیه بدان اشاره نموده پی برد.
بلی آیه صد وبیست وهشتم سوره مبارکه توبه، آنجا که الله متعال سه ویژه گی پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم را در الفاظ موجز ومختصر چنین بیان نموده است:
لَقَدْ جاءَکُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِکُمْ عَزیزٌ عَلَیْهِ ما عَنِتُّمْ حَریصٌ عَلَیْکُمْ بِالْمُؤْمِنینَ رَئُوفٌ رَحیمٌ
با تدبر در این آیه مبارکه از لابلای آن میتوان به این سه ویژه گی رسول الله صلی علیه وسلم پی برد.
-مهربانی پیامبر محبوب ما محمد صلی الله علیه وسلم
پیامبر دلسوز،علاقمند بر هدایت مردم،دوستار مؤمنان و بسیار مهربان،اسوه حسنه، رسول بزرگوار و الوالعزم، پیامبری که بشارت دهندء انذارگر است، او کسی بود که خدای منان او را با صفات عالیه ستوده و آنجا که فرموده است:
لَقَدْ جاءَکُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِکُمْ عَزیزٌ عَلَیْهِ ما عَنِتُّمْ حَریصٌ عَلَیْکُمْ بِالْمُؤْمِنینَ رَئُوفٌ رَحیمٌ
ترجمه: بیگمان پیغبری (محمد نام) از خود شما(انسانها) به سویتان آمده است.هرگونه درد و رنج و نابسامانی های که به شما برسد،بر او سخت و گران می آید.به شما عشق می ورزد و اصرار به هدایت شما دارد. و نسبت به مؤمنان دارای محبت و لطف فراوان وبسیار مهربان است.[التوبه /128].
–دلسوزی ایشان به حال مردم و عشق بر هدایت آنان:
پیامبر من صلی الله علیه وسلم، سرور و آقایم از چالش ها، نا بسامانی ها، و انحطاط مردم سخت در رنج بود و جد و جهد بی نهایت خویش را بکار بست تا ما از بد بختی نجات یابیم و با دلسوزی عمیق، مردم را بسوی یکتاپرستی و نور مبین دعوت می داد:
عَزیزٌ عَلَیْهِ ما عَنِتُّمْ حَریصٌ عَلَیْکُمْ
یعنی: [به آن حالات اسفباری که بر شما میگذرد سخت در رنج است، علاقمند است و عشق می ورزد بر هدایت شما]
-محبت و لطف او با مؤمنان:
پیامبر عزیز ، رؤوف و رحیم صلی الله علیه وسلم آرزو داشت که من و تورا در دنیا دیدار کند و سخت دلباخته و شیفته سربازان دعوت بود، بر خورد او با بنده های مومن خداوند، فراتر از محبت و رأفت پدر نسبت به فرزند بود. همین مطلب را خدای منان بیان داشته است:
بِالْمُؤْمِنینَ رَئُوفٌ رَحیمٌ
یعنی: [بنده و پیامبر من محمد،نسبت به مؤمنان دارای محبت و لطف فراوان و بسیار مهربان است]
نتیجه:
- مسلمان کسی است به حالت اسفبار انسانها دل بسوزد و در تلاش رهائي بشریت از تاریکی های کفر، نفاق، دشمنی و جنگ های ناحق باشد
- مسلمان باید پیامبروار علاقه مند و حریص بر راهیابی انسانهای منحرف باشد و تمامی نیروهای قوت خویش (وقت،مال،جان را) نثار کند تا دیگران را با خود به بهشت برد
- از نشانه های ایمان و از صفت عالیه و خیلی مهم مسلمان، رأفت و محبت با برادران ایمانی خویش و صمیمیت با آنهاست.