جنگ های پیامبر هم رحمت بود (2)
نوشته : محمود مدرس نور
محمد رسول الله ص در طول حیات طیبه شان، جنگ های را نیز رهبری کردند. قاطعانه و با صلابت به جنگ پرداختند، با پایمردی و شجاعت لشکر اسلام را به پیروزی رساندند. در تاریخ جنگ های پیامبر ص، با دو اصطلاح یاد می شود: غزوه و سریه. غزوه جنگی که پیامبر ص شخصا حضور داشتند و سریه جنگی که شخصا حضور نداشتند، لیکن افرادی را اعزام می کردند که شر بعضی از ظالمان را از سر مردم کم کنند…
مهمترین جنگ های خونین پیامبر را می توان از بدر که تعداد شهیدان 14 تن و کشته شدگان کفار 70 تن، جنگ اُحُد که تعداد شهیدان 70 تن و کشته شدگان کفار 37 تن، جنگ خندق که تعداد شهیدان 6 تن و کشته شدگان کفار 10 تن بود …. یاد کرد. بعضی از جنگ ها هم که اصلا خونی ریخته نشد، مثل جنگ تبوک.
این جنگ ها نیز به نوبه ی خود نمادی از رحمت بودن پیامبر ص هست:
- این جنگ ها رحمتی برای کشته شده گان بود بدان معنی که کسانیکه در جنگ با پیامبر ص به قتل رسیدند برای شان یک رحمت بود. اگر آنها کشته نمی شدند، یقینا ظلم های بیشتر و ستم های بزرگتر مرتکب می شدند و در نتیجه در روز داوری و دادرسی عذاب آنها سخت تر می شد، بناءً اینکه در جنگ با پیامبر کشته شدند، برای آنها نیز رحمت بزرگ هست که فرصت ظلم کردن از آنها گرفته شد.
- این جنگ ها رحمتی برای مظلومین و عامه مردم بود، بدین معنی که کسانی کشته شدند که بر مردم ظلم و ستم روا می داشتند، حق مظلومین را پایمال می کردند، تمام منابع اقتصادی و سیاسی را خود به احتکار و انحصار خود در آورده بودند. این جنگ ها باعث شد که ملت ها بتوانند به راحتی نفس بکشند و از زیر یوغ بردگی ظالمان بیرون شوند.
- نوعیت این جنگ ها نیز نمادی از رحمت بودن پیامبر ص می باشد. در این جنگ ها با این دست آورد های بزرگ، تعداد اندکی از انسان ها کشته شدند. تعداد کشته گان در تمام این جنگ ها در طول 10 سال را می توان با حساب سرانگشتی، معلوم کرد.
- در طول این جنگ ها کمترین خسارت ها تحمیل شد. هیچگاه افراد پیر و ضعیف کشته نشدند، زنان و اطفال مورد تعرض قرار نگرفتند، خانه و کشتزار ها ویران نشد، چشمه های آب کور نشد، هیچ زنی مورد تجاوز قرار نگرفت…… لشکر فاتح مهربان تر از حافظین بود. این ها نیز نمادی دیگر از رحمه للعلمین بودن پیامبر ص هست.
الثلاثاء – ٢ ربيع الاول ١٤٣٩