او؛ محمد، پیامبرِ خدا است…

نویسنده: ایهاب کمال احمد

برگردان: عبدالرحمن عزام

پیامبر اسلام کسی است که خداوند مبعوثش نموده است تا مسیر تاریخ را دگرگون سازد و بشریت را از گمراهی در کوره راه های بت پرستی و عادات جاهلی و انحرافات پست اخلاقی، نجات داده و ایشان را از دام بندگی و بردگی زبونانه ی شیطان و همدستان کج اندیشش رهانیده و به سوی راه هدایت برگرداند.

پیامبر درست زمانی به پیامبری مبعوث گردید که از دیر باز پیامبری به سوی بشریت فرستاده نشده و نشانه های راه هدایت از نزد مردمان نابود و ناپیدا گردیده بود. او آمد تا مردمان را از تاریکی ها بیرون آورده و به سوی نور و روشنی رهنمون شود و به راه راست و مستقیم هدایت، راه شان نموده و بعد از کوری و گمراهی، برای شان روشنی به ارمغان آورد. و از تنگنای دنیا به فراخنای دنیا و آخرت و از جور ادیان به عدل اسلام، راه شان نماید.

خداوند متعال حضرت محمد صلی الله علیه وسلم را فرستاده است تا رحمتی برای مردمان بوده و ایشان را از هلاکت و نابودی نجات دهد و راه سعادت را برای شان آماده نماید و ایشان را به زندگی درستین در سایه سار توحید الهی فراخوانده و از تمامی بندگی های غیر اوتعالی، بازشان دارد؛ پس دعوت او صلی الله علیه وسلم باعثه ی رحمتی برای عموم بشریت است.

دعوت پیامبر صلی الله علیه وسلم باعث زندگی دل و جان ها و سبب سعادت و خوشبختی جن و انس در دنیا و آخرت بوده و همچنین سبب کسب نعمت های همیشه گی و رضایت جاوید الهی در زندگی راستینِ بهشت اوتعالی است.

پیامبر صلی الله علیه وسلم به مردم بسیار عشق می ورزید و در راه هدایت شان تمام توان و جان خویش را مایه گذاشته بود و نسبت به همه از کمال لطف و مهربانی کار می گرفت و دلش سرشار از محبت شان بود.

محبت پیامبر به جایی رسیده بود که نزدیک بود از شدت غم و اندوه و شفقت بر دشمنان، جهت ایمان نیاوردنِ شان به رسالتش، خود را هلاک سازد؛ خداوند متعال می فرماید: «فَلَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَّفْسَكَ عَلَى آثَارِهِمْ إِن لَّمْ يُؤْمِنُوا بِهَذَا الْحَدِيثِ أَسَفاً/ نزديك است خويشتن را در پي (دوري گزيدن و روي گردانيدن) ايشان (از ايمان آوردن، دق مرگ كني و) از غم و خشم اين كه آنان بدين كلام (آسماني قرآن نمي گروند و بدان) ايمان نمي آورند (خود را) هلاك سازي.» [کهف: 6]

خداوند متعال پیامبر را فرستاد تا دعوتِ دیگر پیامبران الهی به سوی مکارم اخلاق را به پایه ی اکمال برساند. لذا او آمد تا به سوی هر خوی پسندیده ای فراخواند و از هر خصلت نادرست و ناپسندیده ای باز دارد. او خودش می فرماید: «من مبعوث گردیده ام تا مکارم اخلاق را به پایه ی کمال برسانم» [به روایت احمد]

پیامبر صلی الله علیه وسلم همانطور که همه خوی و خصلت های کمال را در دعوت خویش گرد آورده بود، همچنان همه خوبی ها را در گفتار و کردار خویش نیز گرد آورده بود. لذا به درجه ای از کمال اخلاق رسیده بود که هیچ یک از بنی نوع بشر نه قبل و نه بعد از او به آن مقام و مرتبه نرسیدند. و او را همین بس که خداوند درین زمینه برایش شهادت می دهد که: «وَإِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِيمٍ/ تو داراي خوي سترگ (يعني صفات پسنديده و افعال حميده) هستي.» [قلم: 4] لذا جای شگفتی نیست که خداوند متعال تأسی و اقتدا به پیامبر را عبادتی گردانیده است که با آن، انسان به خدا نزدیک شده و رضایت او را  به دست می آورد. و در کنار آن این اقتدا، برایش راهی به سوی بهشت و سببی برای نجات در روز قیامت می شود. تا جایی که خداوند متعال پیروی از پیامبر را علامه ای بر دوستی و نشانه ای بر صدق این دوستی و سبب محبت و بخشش گناهان بندگان گردانیده است؛ خداوند متعال می فرماید: «قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ/ بگو: اگر خدا را دوست مي داريد، از من پيروي كنيد تا خدا شما را دوست بدارد و گناهانتان را ببخشايد، و خداوند آمرزنده مهربان است.» [آل عمران: 31]

خداوند متعال حضرت محمد را برگزید تا آخرین پیامبر الهی باشد که بعد از او دیگر پیامبری نمی آید، پس راه نجاتی جز به ایمان و پیروی از او صلی الله علیه وسلم وجود نداشته و تمامی راه ها جز راه او، بسته و همه ی دروازه ها جز دروازه ی او، مسدود اند.

خداوند محمد صلی الله علیه وسلم را انتخاب نمود تا بزرگترین کتابش قرآن که جایگاه شاهد و حافظ بر دیگر کتب آسمانی را دارد، بر او فرو فرستد.

همچنان خداوند او را برگزید تا شریف ترین رسالت و کامل ترین شریعت و بزرگ ترین دین همانا اسلام این نعمت تام و کاملی که خداوند با آن بر تمام خلق منت نهاده است را بر دوش گیرد.

خداوند متعال برای پیامبر بهترین یاران و افضل ترین پیروان را اختصاص داد. کسانی که بهترین دلیل بر حسن تعلیم و نشانه ی عملی ای بر کمال تربیت اوست. یاران او شاهدهای تاریخی اند بر تاثیر او در تغییر یک نسل کامل از جاهلیت و زندگی تاریک و باورهای کج کیشانه و نگونساری های ناخردمندانه به سوی کمال بشری و علو اخلاقی ای که به بلندای آسمان می رسید.

خداوند امت پیامبر را برگزید تا بر دیگر امت ها گواه باشند و پیامبر را نیز بر امتش گواه قرار داد. خداوند متعال می فرماید: «وَكَذَلِكَ جَعَلْنَاكُمْ أُمَّةً وَسَطاً لِّتَكُونُواْ شُهَدَاء عَلَى النَّاسِ وَيَكُونَ الرَّسُولُ عَلَيْكُمْ شَهِيداً/ و بي گمان شما را ملّت ميانه روي كرده ايم تا گواهاني بر مردم باشيد و پيغمبر بر شما گواه باشد.» [بقره:143]

خداوند امت او را برگزید تا با اجرای تعالیمی از قبیل امر به معروف و نهی از منکر که پیامبر با خود آورده است، بهترین امتی باشند که به سود انسان ها آفریده شده اند.

خداوند پیامبر صلی الله علیه وسلم را برگزید تا اولین کسی باشد که در روز قیامت زمین بر او شکافته می شود و او اولین شفاعت کننده ای خواهد بود که شفاعتش پذیرفته می شود. پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند: «من سيد و بزرگ بني آدم در روز قيامت هستم و اولين كسي هستم كه در روز قيامت زمين بر او شكافته مي شود، و من از قبر بيرون مي آيم و اولين كسي هستم كه طلب شفاعت مي كنم و اولين كسي هستم كه به شفاعت اوجواب داده مي شود، پرچم حمد در روز قيامت بدست من است و آدم عليه السلام و غير او همه در زير پرچم من قرار دارند. پرچم حمد در دست من است يعني اول وآخر از من بخاطر شفاعت عظمي (بزرگ) تشكر و قدرداني مي كنند و مثل اينكه حمد فقط براي من است.» [ابن حبان]

او دارای مقام و مرتبه ای است که دروازه ی بهشت جز برای او باز نمی شود و او اولین کسی است که بر دروازه ی بهشت می کوبد. پیامبر فرمودند: «در روز قيامت به دروازه بهشت مي آيم و مي خواهم كه در را برايم باز كنند، خازن (دربان بهشت) مي گويد شما كيستي؟ مي فرمايد: مي گويم محمد هستم، مي گويد: دربارة شما به من دستور داده شده، (كه در را باز كنم) قبل از شما براي هيچكسي باز نخواهم كرد». [مسلم] خداوند امت او را برگزید تا اولین امتی باشند که به بهشت در می آیند؛ چنانچه پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: «ما آخرين امت هستيم؛ اما روز قيامت اولين خواهيم بود و ما از همه مردم جلوتر وارد بهشت خواهيم شد» [بخاری و مسلم].

پیامبر صلی الله علیه وسلم سید و سردار مخلوقات و بزرگوارترین پیامبر الله متعال است. او به سبب آنچه الله متعال از فضایل و خصلت ها برایش اکرام نموده است، دارای جایگاهی بس والا و مکانتی عالی و مرتبه ای بلند است که برای هیچ کسی جز او، گرد نیامده و نخواهد آمد.

او صلی الله علیه وسلم پیشگام هدایت و نور روشنی افزا در تاریکی ها و چراغی تابناک و رحمتی برای عالمیان است.

او صلی الله علیه وسلم بسان ابری است بر فراز آسمان که یاوه سرایی بیهوده گویان به او زیان نمی رساند. و دارای مقامی بس بلند است که تیرهای آلوده ی شک پردازان به او نمی رسد. و همچون کوه استواری است که افترای کافران و دروغ پردازی دشمنان، کوچکترین لرزه و اضطرابی بر او به وجود نمی آورد.

پس ای مؤمنان و مسلمانان! سرفراز باشید؛ زیرا شما پیروان حبیب خدا محمد صلی الله علیه وسلم هستید. برای خدا سجده ی شکر و سپاس بجای آورید؛ زیرا شما برادرانِ پیامبرِ دوست داشتنی هستید.

مژده باد شما را ای کسانی که محمد را دوست می دارید که روز قیامت و در بهشت برین الهی برادرانه با او صلی الله علیه وسلم بر تختها روياروي هم مي نشينید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *